gardenize

4 olika sätt att identifiera växter

En vanlig fråga som jag brukar få är om Gardenize känner igen växterna man lägger in i appen och svaret är helt enkelt Nej, det gör den inte. Och varför har vi inte utvecklat en sån funktion då? Jo, för det finns det andra som gör. Så nu tänkte jag tipsa om olika sätt att identifiera sina växter:

2 olika Appar
GardenAnswers: En app där du tar kort på din växt och ett bildbehandlingsprogram hittar liknande växter och föreslår på så sätt vilken växt det är du har. Appen erbjuder även experthjälp förutsatt att man skapar ett konto och anger sin plats. Svaren man får är på engelska, och man kan även köpa till extra experthjälp om man önskar. Finns för både iPhone och Android.

PlantNet: Även här tar man kort på sina växter, och så jämförs bilden med en bilddatabas, och man får bekräfta om resultatet verkar rätt eller ej. Svaren man får är på latin och appen är i övrigt på engelska. Finns för både iPhone och Android, på min Samsungtelefon så strular dock PlantNet av oklar anledning, så jag får alltid öppna via Google Play.

2 Andra sätt: Facebook & vanliga människor…
Men när jag undrar vilken växt jag har så brukar jag fråga i en av alla Facebookgrupper om trädgård som finns vad det är för växt. Min erfarenhet är att det är det snabbaste sättet och man får bäst svar och dessutom på svenska.
Alternativt så passar jag på att fråga en kunnig person när jag besöker tex en handelsträdgård eller en park.

Och så länge jag inte vet vad växten heter så lägger jag in den i Gardenize ändå, och ger den namnet “???”, för när jag väl har fått svaret på vilken växt det är så ändrar jag bara namnet och så jag kommer ihåg till nästa gång, fiffigt va!

/Jenny

 

Share your thoughts