Jag vet att jordgubbssäsongen känns avlägsen, men trillade över ett inlägg om ett jordgubbsfenomen, som jag kände att jag måste dela med mig av. Det är från Australien, och jag har aldrig hört talas om att det förekommit i Sverige, men kanske har jag missat något? Vad som har hänt är alltså att fröna, som på jordgubbar växer på utsidan frukten, börjar gro! Så på en liten jordgubbe kommer det massor med små minipjordgubbsplantor. Intressant eller hur!

Det verkar hända på våren (vilket det ju är nu i Australien) och kallas där för “vivipary”

Tydligen kan man inte göra mycket åt problemet för att bli av med det, men man kan plantera jordgubbarna och driva upp sina egna plantor:-)

Något du har råkat ut för?

jordbubbar

Bilden är delad på Gardening Australias FB-sida.

 

/Jenny

Share your thoughts