DSC_2079

 

Äntligen har det blivit riktig vinter i Göteborg! Det knastar under fötterna och biter i kinderna när jag går ut för att mata fåglarna. Sedan en vecka är det Björktrasten som har regerat i bigarråträdet som får tjäna som restaurang åt fåglarna som inte flyttade här ifrån i höstas. Men i dag fick han konkurrens av en hel flock starar. Först kom en, och sen en, och nu har jag sett över tio stycken som bråkar, myser och äter i trädet. Det är synd om koltrasten som inte får vara med och leka. Han blir hela tiden bortkörd av herr björktrast. Jag försöker att sätt äpplen på många olika ställe samtidigt, men Björkis verkar ha ögon i nacken och kör i väg Trastis var han än är. Vad göra??

 

DSC_1939

På menyn i fågelrestaurangen serveras: jordnötter, äpplen, apelsin, solrosfrön, hampafrön, talgbollar och brödsmulor med matolja.

DSC_1937

DSC_1936

Share your thoughts